Tedenski napovednik

Seznanite se s spremenjenimi navodili glede verskega življenja v času epidemije

 

Preberi več

 1. Vsem starejšim vernikom (še zlasti starejšim kroničnim bolnikom) priporočamo, naj bodo še naprej preventivno izolirani ter naj posvetijo čas molitvi za zdravje bolnikov, zdravstvenega osebja in čimprejšnji konec epidemije.
  Vsi verniki naj upoštevajo splošno higieno kihanja in kašljanja v robec oz. zgornji del rokava, medosebno razdaljo vsaj 1,5 metra, redno umivanje rok ter nošenje ustreznih zaščitnih sredstev. Obraza (oči, nosu in ust) naj se ne dotikajo z nečistimi/neumitimi rokami. Izogibajo naj se tesnih stikov z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  Škofje vabijo vse vernike, da v zahtevnem času epidemije nadaljujejo molitev za zdravje in blagoslov našega naroda. V mesecu maju naj okrepijo pobožnosti v čast devici Mariji. Prav tako se pridružimo molitvi papeža Frančiška in vsak dan molimo rožni venec za prenehanje epidemije.
 2. Glede svete maše in zakramentov veljajo že objavljena navodila, (preberete jih lahko na spletni strani župnije)
 3. Zakrament svete spovedi - pred sveto mašo ali po njej se obrnite na duhovnika. Kadarkoli se lahko oglasite tudi v župnijski pisarni oz. po telefonu dogovorite za čas, ki vam ustreza.
 4. Veroučenci bodo ta teden poleg rednega verouka po spletu obhajali sv. spoved po naslednjem urniku: 3. Razred  v petek ob 17.00; 4. in 5. razred v ponedeljek ob 17.00, 6. 7. in 8. razred v četrtek ob 16.30; 9. razred v torek ob 17.30. K spovedi pridite točno. Začne se s spokornim bogoslužjem. S seboj prinesite delovne in liturgične zvezke, ki jih boste oddali!! Domače naloge iz »korona časa« naj bodo urejene!  Otroci iz Šebrelj, Novakov, Bukovega in Otaleža – spoved teden pozneje.
 5. Napovedano srečanje staršev prvobhajancev po Zoomu bo ta teden v sredo ob 20.00, staršev birmancev pa v četrtek ob 20.30.
 6. Molitev po cerkvah ob prvem petku naj poteka po ustaljenem urniku. Držimo se navodil za preprečevanje Covid.
 7. Molitev pred Najsvetejšim bo v soboto od 8.00 do 10.00 v kapeli v župnišču.
 8. Obisk bolnikov na domu se spet začenja. Šebrelje v torek popoldne, Straža, Jazne in Krnice v četrtek dopoldne.  Novaki in Cerkno v petek dopoldne. Zaradi novonastalega položaja bova duhovnika uporabljala mase in se razkužila pred obiskom. Kdor želi obisk (tudi tisti, h katerim redno hodimo) obvezno pokličite in izrazite željo po obisku – pokličite  župnika ali vikarja v začetku tedna.
 9. Krst je v Šebreljah v soboto ob 10.00.