Tedenski napovednik

 1. Navodila koprskega škofa za opravljanje verskih dejavnosti
  Razlaga vladnega odloka o izpolnjevanju PCT pogojev za opravljanje verske dejavnosti z dne 11. septembra 2021 /IZVLEČEK ostalo je na spletni strani!/
  Opravljanje verskih obredov je dovoljeno ob izpolnjevanju sledečih pogojev:
  Vsi verniki starejši od 15 let morajo izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). – S seboj morate imeti potrdilo, ki se bo kontroliralo! (na telefonu ali papir!!)
  Zagotavljati je potrebno minimalni možni stik med udeleženci. Pri verskih obredih v cerkvah in na prostem mora biti razdalja med udeleženci najmanj 1,5m, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva.
  V cerkvah in drugi prostorih, kjer se opravljajo verske dejavnosti, je obvezno  redno prezračevanje/ventiliranje prostorov (npr. odprta okna).
  Uporaba zaščitnih mask je obvezna znotraj cerkva in drugih prostorov; zunaj pa je obvezna zgolj, če ni mogoče zagotoviti 1,5m medsebojne razdalje.
  Ob vstopu in izstopu iz zaprtih prostorov, v katerih se opravljajo verske dejavnosti, je obvezno razkuževanje rok..
  Za verouk morajo otroci in ostali udeleženci starejši od 15 let izpolnjevati pogoj PCT (tako kot to velja v šoli). – Tako za verouk kot sv. mašo naj imajo s seboj podpisano izjavo o samotestiranju!
  Duhovna oskrba posameznikov in posameznih gospodinjstev je dovoljena brez izpolnjevanja pogoja PCT.
  Ob upoštevanju navedenih določil, je dovoljeno podeljevanje vseh zakramentov in opravljanje drugih verskih dejavnosti.
  Cerkveni pogrebi so dovoljeni v skladu z navodili komunalnih služb in predpisov vlade ter priporočil NIJZ.
  V župnijski pisarni je poleg upravitelja lahko ena oseba oziroma člani istega gospodinjstva.
  – Jurij Bizjak, koprski škof
 2. Župnijska karitas ima srečanje v ponedeljek po sv. maši.
 3. Blagoslov grobov ob prazniku Vseh svetih bo v Orehku v soboto po sv. maši, v Ravnah pred sv. mašo (18.00) in v Jagrščah v nedeljo po sv. maši.
 4. Darove za oltar pri sv. Ivanu oddate na enak način kot druge darove za cerkev (namen – oltar sv. Ivan) ali ga oddate župniku oz. vikarju. Od potrebnih 14.000 smo doslej zbrali 2.050 EUR (+ redne nabirke in ofri)
 5. Darove za obnovo strehe na cerkvi na Bukovem oddate na enak način kot druge darove za cerkev (namen – Streha Bukovo) ali ga oddate župniku oz. vikarju. Od potrebnih 16.000 smo doslej zbrali 5.160 EUR (+ redne nabirke)
 6. Srečanje zakonskih jubilantov (letošnjih in lanskih!) bo v soboto 20. 11. ob 18.00 s sveto maši in srečanjem po njej. Tisti, ki letos obhajate 10., 20., 25., 30., 40. ali 50. obletnico cerkvene poroke se prijavite  do 7. 11.
 7. V sredo, 27. 10. vas ob ob 18.00 lepo vabimo v dvorano v župnišče na POTApis skupine deklet, ki se je letos avgusta odpravila na 3 tedenski misijon v Ukrajino. Ekipa, katere del je tudi Alenka iz naše župnije, je v Kijevu Marijinim sestram pomagala pri njihovem delu z brezdomci in izvajala lažja fizična dela. Vsi lepo povabljeni, da z njimi ob slikah podoživite to izkušnjo.
 8. Vaš dar za Karitas lahko oddate župniku, da ga izroči naši župnijski karitas za potrebe domačih ljudi v stiski ali ga nakažete na Škofijsko oz. Slovensko karitas.
 9. Dar za cerkev lahko nakažete na TRR SI56 0475 2000 0660 620  (napišite namen).