Avtor: zucerkno Objavljeno: 15. 09. 2019

Pridruži se skavtinjam in skavtom

SKAVTI VPISUJEMO NOVE ČLANE: Si star med 8 in 20 let in bi se rad s prijatelji podal na dogodivščino svojega življenja? Skavti sprejemamo prijave za nove člane v letu 2019 / 2020. Prijavnica je na povezavi https://bit.ly/2lU8Kw4. Izpolni jo do 6. oktobra in oddaj v župnišče. Več nas bo, bolj bo luštno!

Kdo smo skavti?
Druži nas veselje do življenja v naravi, druženja, pustolovščin in pripravljenost na izzive.

Kaj sploh delamo?
Verjamemo, da je vsak sposoben norih podvigov. Uživamo v spoznavanju narave in veščinah, ki nam koristijo tako v neobičajnih kot tudi v povsem vsakdanjih situacijah. Pri nas namreč velja načelo, da smo vedno pripravljeni. Čakajo te spanje v naravnih bivakih in šotorih, nočne straže, proge preživetja, prepevanje ob tabornem ognju ter mnoge druge aktivnosti, o katerih bodo tekle debate še dolga leta.

In kam bi me dali?

8–10 let = volčiči in volkuljice

Pridružil se boš krdelu, poudarek pa bo na ročnih spretnostih, igrah ter medsebojni pomoči. Spoznaval boš čarobne zgodbe iz Knjige o džungli, lovil v družbi novih prijateljev in občudoval naravo v vsej njeni lepoti. Gozd je izjemno igrišče, saj v njem kar mrgoli zabave.

Tvoje geslo: Kar najbolje!
Srečanja so enkrat na 14 dni.


11–15 let = izvidniki in vodnice

Takoj boš postal član manjše skupine (voda), ki se imenuje po eni izmed živali. Čez leto se boš učil veščin življenja v naravi - orientacije, vozlarstva, zgradbarstva, priprave hrane, postavljanja zgradb iz lesa. Na koncu skavtskega leta pa še poslastica - tabor. Čakajo te dogodivščine ob tabornem ognju, prvo postavljanje šotora, skavtske simpatije :), nepozabne nočne straže, potepi, spanje v šotoru in bivakih, proga preživetja.

Tvoje geslo: Bodi pripravljen!
Srečanja so enkrat na 14 dni.


16–21 let = popotniki in popotnice

V noviciatu in klanu je čas za nepredvidljivost - izleti brez omejitev, potovanje le z nahrbtnikom, pesem na ustih, dolgi večerni pogovori ob tabornem ognju, spanje v bivakih. Klan in noviciat sta skupnost, kjer se boš počutil sprejetega, našel prijatelje in se naučil prevzemati odgovornost. Skupaj se boste učili služiti drugim in se morda podali tudi na kak mednaroden skavtski tabor.

Tvoje Geslo: Služiti!
Srečanja so enkrat na 14 dni.