Tedenski napovednik

 1. Navodila koprskega škofa za opravljanje verskih dejavnosti
  Razlaga vladnega odloka o izpolnjevanju PCT pogojev za opravljanje verske dejavnosti  /IZVLEČEK ostalo je na spletni strani!/
  Opravljanje verskih obredov je dovoljeno ob izpolnjevanju sledečih pogojev:
  Vsi verniki starejši od 12 let morajo izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). – S seboj morate imeti potrdilo, ki se bo kontroliralo! (na telefonu ali papir!!)
  Zagotavljati je potrebno minimalni možni stik med udeleženci. Pri verskih obredih v cerkvah in na prostem mora biti razdalja med udeleženci najmanj 1,5m, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva.
  V cerkvah in drugi prostorih, kjer se opravljajo verske dejavnosti, je obvezno  redno prezračevanje/ventiliranje prostorov (npr. odprta okna).
  Uporaba zaščitnih mask je obvezna znotraj cerkva in drugih prostorov; zunaj pa je obvezna zgolj, če ni mogoče zagotoviti 1,5m medsebojne razdalje.
  Ob vstopu in izstopu iz zaprtih prostorov, v katerih se opravljajo verske dejavnosti, je obvezno razkuževanje rok..
  Za verouk morajo otroci in ostali udeleženci starejši od 12 let izpolnjevati pogoj PCT (tako kot to velja v šoli). – Tako za verouk kot sv. mašo naj imajo s seboj podpisano izjavo o samotestiranju!
  Duhovna oskrba posameznikov in posameznih gospodinjstev je dovoljena brez izpolnjevanja pogoja PCT.
  Ob upoštevanju navedenih določil, je dovoljeno podeljevanje vseh zakramentov in opravljanje drugih verskih dejavnosti.
  Cerkveni pogrebi so dovoljeni v skladu z navodili komunalnih služb in predpisov vlade ter priporočil NIJZ.
  V župnijski pisarni je poleg upravitelja lahko ena oseba oziroma člani istega gospodinjstva.
  – Jurij Bizjak, koprski škof
 2. Adventna spoved:
  Bukovo nedelja 5. 12. od 15.00 do 16.00.
  Šebrelje nedelja 5. 12. od 15.00 do 16.00.
  Spovedujeta en tuj in eden od domačih duhovnikov. Domači je v zakristiji. Pazite na spoštovanje ukrepov.
 3. Mah za jaslice po podružnicah priskrbijo veroučenci vseh razredov. V Cerknem mah za jaslice priskrbijo veroučenci 9. razreda.
 4. Škofijska gimnazija Vipava vabi učence in njihove starše na dan odprtih vrat, ki bo v soboto, 11. 12. 2021, z začetkom ob 9.00. Preko povezav, ki bodo objavljene na www.sgv.si, boste lahko na daljavo vstopili med dijake.
 5. Obisk bolnikov na domu bo v četrtek dopoldne: Idr. Krnice, v četrtek popoldne Šebrelje, petek dopoldne Novaki, petek popoldne Jazne. Pred prazniki prijavite tudi druge za prejem zakramentov na domu.
 6. Molitev po cerkvah četrtek ob 18h: Labinje, Planina; petek ob 18h: Zakriž, Šebrelje, Novaki, Orehek, Bukovo, sv. Jošt, Ravne, Reka; Cerkno  v petek ob 17.30 (izpostavljeno Najsvetejše); Otalež v petek ob 17.30. Besedila pri župniku.. 
 7. Tiha molitev pred Najsvetejšim bo v soboto od 8.00 do 10.00 v kapeli v župnišču.
 8. Prilika za spoved ta mesec v povezavi z adventno spovedjo.
 9. Bera za domače duhovnike od Vseh svetih do Svečnice običajno prispevate vaš dar za duhovnike. Za vaše darove se vam duhovnika iskreno zahvaljujeva.
 10. Vaš dar za Karitas lahko oddate župniku, da ga izroči naši župnijski karitas za potrebe domačih ljudi v stiski ali ga nakažete na Škofijsko oz. Slovensko karitas.
 11. Dar za cerkev lahko nakažete na TRR SI56 0475 2000 0660 620  (napišite namen).
 12. Darove za oltar pri sv. Ivanu oddate na enak način kot druge darove za cerkev (namen – oltar sv. Ivan) ali ga oddate župniku oz. vikarju.
 13. Darove za obnovo strehe na cerkvi na Bukovem oddate na enak način kot druge darove za cerkev (namen – Streha Bukovo) ali ga oddate župniku oz. vikarju.