Preskoči na vsebino


Romanja

 

Vabljeni na romanje Idrijsko-Cerkljanske dekanije

TOSKANA in CINQUE TERRE od 23. - 26. april 2019

Firence-Siena-San Gimignano-Pisa- Cinque Terre (z vlakom in ladjo)- Carrara.

Glavna točka poleg nepozabnih Firenc in čudovite Siene bodo Cinque Terre, (Pet dežel). Kratka gorska veriga se strmo spušča v morje, vmes so male dolinice, kjer je med morjem in pečinami zraslo pet ljubkih vasic. Ležijo v edinstveno obdelani pokrajini in so težko dostopne. Med slikovitimi ribiškimi vasicami ležijo vinogradi, ki se v terasah dvigujejo proti vrhu, tam pa jih obkrožajo pinije. Tej spokojni in nenavadni lepoti je podelil priznanje tudi Unesco, ko jo je dal na seznam svetovne dediščine. Sprehodili se bomo po vaseh, občudovali staro arhitekturo,… Z vlakom se bomo peljali skozi slikovite tunele in previse. Na povratku si bomo ogledali kje kopljejo znan Kararski marmor, kdor bo želel se bo lahko na ogled podal tudi z džipom.

To bo naše župnijsko večdnevno romanje. Na romanju bomo skupaj z ostalimi župnijami naše dekanije, s katerimi bomo takrat ravno dobro zaključili misijon.

Podrobnosti: PROGRAM in PRIJAVNICA.

Prijave na listih oddajte župniku ali vikarju. Cena romanja 329 EUR. Položnice za prijavnino (100 EUR) vam bodo poslali po prijavi s TRUD-a.Print Friendly and PDF