Avtor: zucerkno Objavljeno: 25. 01. 2011

Svetopisemska skupina

Pravimo, da je Sveto pismo knjiga vseh knjig. Pa vendar se mnogi ljudje bojijo brati Sveto pismo in pravijo, da nič ne razumejo. Ali ni škoda, da bi Božja beseda šla mimo nas. Smo kristjani, pa ne poznamo temeljnih tekstov Svetega pisma.

Svetopisemska skupina v Cerknem se zbira dvakrat mesečno ob ponedeljkih po večerni maši. Srečanja smo začeli v septembru 2010 in skupina šteje 16 članov. Najprej smo pogledali uvodne tekste o stvarjenju sveta in človeka, človekov greh in zaveza, ki jo Bog naredi z Noetom po potopu. Tako smo lahko že v uvodnih srečanjih ugotovili, da kljub človeškim slabostim, se Bog ne naveliča zavzemati se za človeka.

Nato smo se usmerili v Markov evangelij. V vsakem srečanju se poglabljamo v sporočilo enega poglavja, ki ga člani že prej doma preberejo in premišljujejo. Kot smo se naučili, imajo člani doma priložnost, da tekst večkrat preberejo, ga v mislih obnavljajo, premišljujejo in poskušajo najti kakšno sporočilo za življenje. Prav lepo je, če povedo svoje mnenje, ugotovitve ali vprašanja, ob katerih se lahko pogovarjamo. Skupaj gremo skozi sporočilo in ga skušamo prenesti v naše življenje.

Svetopisemska skupina je odprta za nove člane. Vedno se nam lahko pridružite, poskusite in če vam bo všeč, lahko tudi vztrajate v naših srečanjih.