Preskoči na vsebino


Napovednik - naj vam koristi!

 • Vaja staršev za sv. krst bo v sredo ob 19.30 v Cerknem in na Bukovem v torek ob 16.30.
 • Otroški pevski zbor Cerkno Obhajilo se približuje. Potrebno je še veliko vaj, zato pridite redno na vaje, ki so v nedeljo po maši v župnišču in v sredo ob 18.00 pr'Mihu. Vabljeni tudi novi pevci. Tel: Beni 031 837 258 in Erika 031 275 717.
 • Strežniki imajo v tem tednu vaje: Novaki ponedeljek ob 17.30, Cerkno torek ob 17.00.
 • Verouk v tem tednu odpade. Otroci naj se udeležijo obredov Svetega tridnevja.
 • Veroučna spoved v Novakih v ponedeljek ob 18.15
 • Postna sv. spoved je bila v okviru misijona. Zamudniki imate priliko še na cvetno nedeljo od 15.00 do 17.00 pri enem domačih duhovnikov.
 • VELIKI TEDEN:
  Veliki četrtek: Spomin Jezusove zadnje večerje. Miloščina gre za potrebe župnijske Karitas. K oltarju prinesemo tudi druge darove za ljudi v stiski, ki so sad naše postne odpovedi. Slovesna maša, po Slavi utihnejo zvonovi. Izključimo jih tudi po podružničnih cerkvah. Po obhajilu prenos Najsvetejšega v stranski oltar, spomin na to, da so ta večer Jezusa vojaki peljali v ječo. Po maši v vseh cerkvah povabljeni k molitveni uri, ki jo pripravite sami.
  Veliki petek: Strogi post in zdržek od mesa. Spomin na dan Jezusove smrti.
  Dopoldne vabljeni k tihi molitvi po naših cerkvah ob Božjem grobu.
  Cerkno: ob 14.30 molitev rožnega venca Božjega usmiljenja v župnijski cerkvi. Začetek devetdnevnice pred nedeljo Božjega usmiljenja. Molimo vsak dan rožni venec Božjega usmiljenja. Zvečer obredi velikega petka. Po obredih molitev pred Božjim grobom, ki jo vodite sami.
  Velika sobota: Dopoldne priložnost za tiho molitev pred Božjim grobom.
  Popoldne blagoslov velikonočnih jedil po razporedu. Lahko pripravite tudi velikonočni ogenj za blagoslov, otroci ga potem odnesejo po domovih. Pri blagoslovu jedil darujmo kak dar za revnejše med nami in podprimo delo naše Karitas, ki mnogim v naših župnijah blaži stiske (prazna košara med ostalimi košarami).
  V soboto zvečer oz. nedeljo zgodaj zjutraj obhajamo velikonočno vigilijo. To je najslovesnejša maša v celem letu. Nikakor je ne opustimo, saj je ta maša obhajanje spomina na zgodovino odrešenja. Božja beseda nas spominja na velike dogodke v zgodovini odrešenja, najmočneje je v to vstopil prav Jezus sam, ki je posvetil kakor luč v našo temo. S krstom pa smo tudi mi deležni velikega Božjega usmiljenja.
  Procesija v Cerknem se oblikuje tako: najprej kip vstalega Jezusa (član ŽPS), sveče (strežniki), nato vse bandere razporedijo: bandera Srca Jezusovega (skavt), bandera Zadnje večerje (mladi), bandera Skrinje zaveze (9. razred), bandera sv. Trojice (Labinje, Poljane), bandera sv. Ane (Cerkno), bandera »romarska bandera«  sv. Jerneja  (Cerkno), bandera Žalostne Matere Božje (Cerkljanski vrh), bandera sv. Janeza (Planina, Čeplez, Podpleče, Podlanišče), bandera sv. Andreja (Zakriž), bandera sv. Pavla (Straža), bandera sv. Jošta (Poče, Gorje, Trebenče, Laznica). Nato gredo pevci, sledi nebo z Najsvetejšim, letos nosijo nebo fantje in možje iz Reke in Straže. Za nebom vsi verniki. Iz cerkve gremo mirno in se ob koncu vsi vrnemo v cerkev k zaključnemu blagoslovu. Procesija se začne oblikovati po trikratni vstajenski aleluji pri Božjem grobu. Okna ulic, kjer poteka procesija okrasimo s svečkami. Iz cerkve gremo po stopnicah na Močnikovo ulico, mimo banke, bazena in župnišča v cerkev.
  Velikonočna nedelja: Slovesna maša, v Otaležu in Jagrščah tudi vstajenjska maša s procesijo. V Cerknem ob koncu maše ofer za župnijo.
 • Pomočnik: Za praznike nam je škof dodelil za pomočnika g. Gabriela Kavčič, podiplomskega študenta v Rimu.

Priprava na krstRomanjaPriprava na zakon
Print Friendly and PDF