Srečanje dekanijskih otroških in mladinskih pevskih zborov v Otaležu

Vsaj za eno popoldne je Otalež postal središče idrijsko-cerkljanske dekanije! In zna biti, da se je iz naših hribov slišalo petje mladostnih glasov prav do vsakega kotička dekanije.

Več kot 100 mladih pevcev se je v nedeljo, 29. januarja 2023 že kmalu po drugi uri popoldne začelo zbirati okrog otaleške cerkve. Najprej so bile na vrste vaje in v mrzli otaleški cerkvi so se glasovi kar hitro ogreli. Ko se je ura bližala četrti, so cerkev pričeli polniti tudi ostali obiskovalci in poslušalci.

Čudovito je bilo videti napolnjeno cerkev svete Katarine s tako mladostjo! 7 zborov dekanije se je tokrat predstavilo: združeni otroško-mladinski zbor podružnic Bukovo in Otalež, otroški zbor iz Spodnje Idrije, otroški zbor iz Godoviča, mladinski zbor iz Črnega vrha nad Idrijo, otroško mladinski zbor iz Ledin, otroški zbor iz Črnega vrha nad Idrijo in otroški zbor iz Zavratca. Vsak se je predstavil z eno božično pesmijo in eno pesmijo po lastni izbiri. Pesmi so se prepletale z božično zgodbo, ki sta jo čudovito peljala Danaja in Silvo in tako smo par dni pred svečnico še enkrat obudili spomin na božični čas. Otroci in mladi so bili veseli, razigrani in polni mladostne navdušenosti, kar nam daje potrditev, da so naše župnije še vedno žive. Kot smo slišali v predstavitvah zborov, se prav vsi trudijo, da bogatijo tako župnijsko kot tudi širše dogajanje v svojih krajih. In veseli smo tega!

Ob koncu srečanja se je domači župnik in dekan Matej Kobal še posebej zahvalil vsem zborovodkinjam, ki so vztrajne pri svojem delu in spodbujajo ter motivirajo toliko mladih pevcev. In ko so se za zaključek srečanje prav vsi mladi pevci zbrali okrog oltarja, je bila pa še vedno prevelika otaleška cerkev skoraj premajhna :). Skupaj so ob inštrumentalni spremljavi zapeli še pesmi Tam stoji pa hlevček in V stajici pri Betlehemu. Čudoviti glasovi in angelsko petje :).

Popoldne smo zaključili v župnišču, kjer ni manjkalo dobrot domačih gospodinj, ki so na tak način podprle vztrajnost vseh teh mladih. Bilo nam je lepo in verjamemo, da smo vsaj nekaj tega vzdušja ponesli tudi nazaj v svoje župnije. Naj Bog da blagoslova vsem, ki se trudijo Cerkev ohranjati mlado!