Zakonski jubilanti 2022

V soboto, 19. 11. 2022, na predvečer praznika Kristusa, Kralja vesoljstva se je v cerkvi sv. Ane v Cerknem zbralo 12 zakonskih parov, ki so v letošnjem letu obhajali okrogle obletnice poroke. Pred začetkom so se jubilanti zbrali pred župniščem, kjer so prejeli naprsne šopke, nato pa so se v sprevodu odpravili v cerkev. Ob zvokih uvodne pesmi, ko so skupaj prihajali pred Gospoda, se je vsak par na svoj način spominjal dneva, ko sta si obljubila večno ljubezen in zvestobo ter se zavezala, da bosta skupaj tako v dobrem kot v slabem vse dni svojega življenja.

Slovesno sveto mašo je daroval domači župnik Matej Kobal, ki je slavljencem namenil številne spodbudne misli in besede. Mašo so s svojim sodelovanjem obogatili jubilanti sami, člani zakonske skupine in pevci, ki so se izjemno lepo potrudili z izvedbami pesmi, ki so bile še posebej izbrane za ta slovesni dogodek.

Slavje v cerkvi so zakonci zaključili s skupnim fotografiranjem, člani zakonske skupine pa so jim izročili simbolična darilca.

Kasneje so se zakonci jubilanti zbrali v župnišču, kjer je sledila pogostitev in prijetno druženje, ki so ga obogatili domači cerkveni pevci in harmonikaš Jan.

Foto: Lin Čadež