Otalež - s p. Petrom Lavrihom po Sveti deželi

Danes, 6.11.2022, je v Otaležu sv. mašo ob zahvalni nedelji vodil p. Peter Lavrih. Nadvse smo bili veseli njegovega obiska v naših hribih, saj je med nas prinesel živahno besedo in doživeto izkušnjo Svete dežele. Kot komisar za Sveto deželo je namreč letošnjega oktobra 171-ič poromal v te svete kraje in imel je kaj povedati.

Že pri sveti maši je besedo Evangelija osvetlil tudi preko svojih izkušenj obiska Svete dežele. Po sveti maši pa je v župnišču potekala še foto predstavitev, ki iz ust p. Petra zazveni še posebej zanimivo! To je bila prava priložnost iz prve roke izvedeti, zakaj je vsaj enkrat v življenju treba poromati po Jezusovih stopinjah! Za nekatere pa je bilo to obujanje spominov na že prehojeno pot. V obeh primerih smo se po dobri uri lahko vsi strinjali, da je Sveta dežela vredna obiska. Kajti nekaj je gotovo: ko enkrat poromaš tja, se vrneš drugačen.

Hvaležni p. Petru ter "našemu" Petru, ki je skupaj z družino poskrbel za pogostitev v župnišču, smo se prav vedrih obrazov vrnili na naše domove. Zahvalno nedeljo smo danes zares občutili tudi kot hvaležnost naše skupnosti do vsega in vseh, ki nas držijo skupaj.