Peš romanje na Sveto Goro z birmanci 2021

Če vemo, kakšne temperature nam je prinesel letošnji junij, potem je že odločitev, da peš romamo na Sveto Goro precej pogumna. Da pa se je pet odločnih birmancev dejansko podalo na to pot, je bil še posebej lep dogodek. Ob petih zjutraj na dan državnosti, 25. junija 2021 smo ze zbrali v Dolenji Trebuši in ob blagoslovu stalnega diakona Jurija začeli našo pot v klanec in kasneje skozi dolgo in pregreto čepovansko dolino do Grgarja. Zdelo se je, da birmancem kar ne zmanjka energije in skupaj z Mojzesom smo potovali v obljubljeno deželo.

Birmanka Regina je po romanju zapisala: Našo pot smo pričeli v Trebuši. Po poti smo spoznavali darove Svetega Duha preko Mojzesove poti v obljubljeno deželo. Po poti smo se pogovarjali, zabavali, dobre glasbe pa nikoli ni zmanjkalo. Po osmih urah hoje smo tudi sami prispeli v » obljubljeno deželo « . Pri maši smo sodelovali s petjem, prošnjami in zahvalami. Jezus hvala za vse uresničene prošnje in misli ter srečno romanje.

Teh pet odločnih "apostolov-birmancev" smo bili zares veseli in verjamemo, da so s svojo odločenostjo že začrtali pot k uresničevanju darov Sv. Duha.