Srečanje dekanijskih pevskih zborov v Cerknem 2019

Naša župnijska cerkev Svete Ane v Cerknem je v nedeljo 17. novembra popoldne gostila srečanje župnijskih pevskih zborov Idrijsko-cerkljanske dekanije, ki se ga je udeležilo sedem zborov. Vsak zbor je doživeto zapel po dve pesmi.

Srečanje je začel mešani zbor župnije Cerkno. Domačemu zboru so sledili cerkveni mešani pevski zbori župnij Vojsko, Idrija, Spodnja Idrija, Zavratec, Godovič in Črni vrh. Na koncu sta dve pesmi zadoneli še iz več kot dvesto grl združenega zbora vseh pevcev.

Zbrane pevce in poslušalce je na začetku nagovoril domači župnik Matej Kobal, ob koncu pa referent za glasbo v dekaniji, Marko Rijavec, župnik v Idriji. Oba sta se pevcem, organistom in zborovodjem zahvalila za požrtvovalno delo, ki ga opravljajo in poudarila, da se petje začne doma, za domačo mizo.

Urša Ambrožič, ki je med nastopi zborov domiselno spletala utrinke in misli o glasbi, je ob zaključku povzela misel velikega skladatelja, da je najstarejše, najpristnejše in najlepše glasbilo, kateremu se mora današnja glasba zahvaliti, da je sploh tu, človeški glas. In tej misli smo v nedeljo v cerkljanski cerkvi lahko samo pritrdili in bili hvaležni Stvarniku za darove glasbe, ki nam jih je namenil.