Sveta maša na Jezeru v Masorah 2019

Že vrsto let prvo nedeljo v septembru obhajamo sveto mašo pri kapelici Matere Božje na Jezeru.  Letošnja je bila prav posebna, saj je sveto mašo daroval gospod škof Metod Pirih, ki se je prijazno odzval vabilu in prišel med nas. Pri oltarni mizi so se mu pridružili tudi domači duhovniki – g. Matej in g. Bogdan iz župnije Cerkno, g. Miro iz spodnjeidrijske fare ter stalni diakon Jure.

Sveta maša, ki jo obhajamo na Jezeru, ima prav poseben pomen, saj se daruje na kraju, kjer se cerkljanska župnija stika s spodnjeidrijsko. Taka srečanja nas duhovno bogatijo in povezujejo med seboj. Tudi tokrat je bilo tako, saj smo verniki iz različnih koncev združili moči in -  bralci s sodelovanjem pri bogoslužju , pevci iz obeh župnij, povezani v en zbor, pa so svojim ubranim petjem - naredili praznovanje še bolj slovesno.

Kljub nekaj kapljam dežja, ki so priletele  na koncu svete maše, se nismo ustrašili in smo se v prijetnem vzdušju družili do poznega popoldneva. Domače gospodinje pa so nas velikodušno pogostile s številnimi dobrotami.

Tako na svoje domove z Jezera nismo odšli niti lačni niti žejni, kar pa je najpomembneje, domov smo odšli z Božjo besedo duhovno okrepljeni in bogatejši.