Izlet otroških pevskih zborov 2018

In končno je prišla »naša« sobota (30.6.2018) in potep na morjeeee☺.

Prvi, ki so se vkrcali naš »Špik-bus« so bili  pevci iz Šebrelj, pridružili so se jim Bukovci, nato Cerkljani in kot zadnji še pevci iz Otaleža. Ko smo se vsi zbrali na avtobusu smo se s kratko molitvijo priporočili našim angelčkom, da bi nas varovali na našem potepu. Naš cilj je bila Izola in seveda tudi kopanje.

Ker je bila pot kar dolga smo si krajšali čas s petjem in se s tem že pripravljali na sv. mašo. V Izoli nas je z odprtimi rokami in župniščem sprejel tamkajšnji župnik Janez Kobal. Po malici smo se pripravili na mašo, ki jo je daroval kaplan Gašper za vse naše pevce in veroučence iz naše župnije.

In ko je bilo maše konec smo že komaj čakali na skok v morje. Voda pa je najboljša igrača za male in velike, zato nam na plaži res ni bilo dolgčas. Za piko na i pa je poskrbel še naš kaplan Gašper, ki nas je povabil na sladoled brez katerega na morju res ne gre!

Ura je to soboto res prehitro tekla in prišel je čas odhoda. A ker smo že zgodaj odšli od doma in je bil za nami kar naporen dan nam je počitek na avtobusu kar »pašal«. Naš šofer Miran nas je srečno pripeljal tudi domov.

Za konec bi se radi zahvalili še vsem staršem, ki so šli z nami in nam pomagali pri organizaciji našega izleta, vsem ki ste poskrbeli za sladice na našem potepu in seveda tudi vsem, ki ste med letom vozili in spodbujali svoje otroke, da so hodili na pevske vaje in tako smo vsak na svoj način pripomogli k lepšemu bogoslužju v naših podružnicah oz. v župniji Cerkno!