Srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov idrijsko-cerkljanske dekanije 2018

Letošnja dekanijska revija otroških in mladinskih pevskih zborov se je odvijala v cerkvi sv. Jošta v Črnem vrhu nad Idrijo v nedeljo, 15. aprila 2018. V dveh zborih na Cerkljanskem smo po štetju ugotovili, da bomo skupaj najboljši in smo se tako prijavili kot združeni zbor z Bukovega in Otaleža. Nekaj posamičnih vaj in dvojne skupne so dale pravi rezultat in pravo vzdušje. Iz srečanje v srečanje smo bili glasnejši in bolj prepričani vase. Tako smo se na revijo odpravili kar z avtobusom, da nam je vzdušje po poti dodalo še zadnji naboj. Izredno smo bili veseli res velike podpore staršev, starih staršev in drugih župljanov, ki so se nam pridružili tako na avtobusu kot tudi pozneje z avtomobili. Zagotovo so nam oni namenili največji aplavz :-) .

Po zadnjih vajah v črnovrški cerkvi, tako posamičnih kot skupnih, smo že nestrpno čakali na začetek. Od osmih zborov smo prišli na vrsto kot šesti in se predstavili s sledečim opisom:


Tu smo, zborček iz Otaleža in zborček z Bukovega. Skupaj, ker nam je tako všeč. Pred vami so nasmejani obrazi, vredno je, da smo se odločili za skupen nastop. V Otaležu smo v trenutni sestavi desetih aktivni približno dve leti in z veseljem sodelujemo v domači cerkvi, da so svete maše in prazniki lepši. Radi smo zagnani, otroško navihani, včasih precej glasni ali pa malo tišji, če nam ne gre. Na Bukovem nas je v najboljših časih 17, če se prav vsi zavzamemo in pridemo pravočasno na vaje. Ob kitari se vedno znova že par let z navdušenjem učimo novih pesmi, ki večkrat med svetimi mašami in ob drugih praznovanjih ogrejejo srca naših bližnjih. Danes se skupaj predstavljamo kot priložnostni zborček, z dvema pesmima p. Petra Pučnika in eno izbrano pesmijo Maje Triler. Ozri se name, Gospod je naslov prve, saj si želimo, da bi nas Gospod vedno znal najti med našimi hribi in grapami. Ljubezen me spreminja je druga pesem, s katero se čutimo bližje drug drugemu, saj nas v po novem zelo veliki cerkljanski župniji več kot polurna razdalja med Bukovim in Otaležem ne sme razdruževati ampak v ljubezni povezovati. Da pa Zdaj gre zares boste slišali v tretji pesmi, ob kateri verjamemo, da boste vsi udeleženci oratorija v letu 2016 z veseljem zapeli skupaj z nami. Poglejte nas, imamo tople dlani, veliko srce in navihan obraz :-). Pri pripravi na nastop sta sodelovali Ksenija Mavri in Rezka Brišar, današnja zborovodkinja je Sonja Bevk, na kitarah spremljajo Katja Brišar, Urh Bevk in Bojana Štucin, na cajonu Anej Mavri.


Po vseh treh zapetih pesmih nam je aplavz povedal vse. Naši otroci so si kasneje v klopeh kar sami čestitali za srčno petje in prav vsi smo bili ponosni nanje. Po vseh osmih zborih nas je s svojim nagovorom navdušil še p. Peter Pučnik, katerega pesmi smo prepevali. Pred zaključnima skupnima pesmima nas je pozdravil tudi g. Bogdan Berce, ki na naših srečanjih vedno zelo prijazno nagovori in spodbudi mlade pevce.

Črnovršci so nas po končanem dogajanju še bogato pogostili in poskrbeli, da se veselo vzdušje kar ni nehalo. Ker pa je bila ura že pozna, smo spet skorajda napolnili »cerkljanski Špik-bus« in se ob prijetnem kramljanju odpeljali nazaj proti domu. Bili smo veseli, da nas je na poti in v cerkvi podpiral župnik Matej, ki je poskrbel tudi, da sprevodnik na avtobusu ni imel kaj delati ;-). Skupaj smo močni in če Bog da, bomo tako tudi nadaljevali!

Petje navdušenega združenega zbora Bukovo-Otalež lahko podoživite tukaj:

In še dve pesmi, ki so ju zapeli vsi zbori skupaj:

Celotno dogajanje pa si v slikah in celotnem zvočnem posnetku lahko ogledate na teh straneh:
Slike: https://photos.app.goo.gl/gWaK135kuGa6Tmd73
Zvočni posnetek: https://drive.google.com/open?id=1-u12mdbHOG7aGQS9JyXswJa7Sg578cm8