Zakonski jubilanti 2017

Poročni blagoslov pravi: ''Ko se bosta v zakonu veselila medsebojnega darovanja, naj z otroki olepšata svojo družino in obogatita tvojo Cerkev. V veselju naj te hvalita, v žalosti iščeta, pri delu naj se radujeta tvoje pomoči, v stiskah naj čutita tvojo navzočnost in tolažbo. Udeležujeta naj se molitve tvoje Cerkve, pred svetom naj bosta tvoji priči. Ko bosta dosegla srečno starost, naj s prijatelji, ki ju tukaj obdajajo, prideta v nebeško kraljestvo.'' Danes smo tukaj, da se za vse to zahvalimo in prosimo blagoslova za v prihodnje.

Tako se je glasil uvod v bogoslužje, ki je bilo v soboto 18. 11. 2017 v cerkvi sv Ane v Cerknem.  Pri slovesni maši, ki jo je daroval župnik Matej Kobal, so se zakonski jubilanti, ki so praznovali od 20, pa vse do 50 let skupnega življenja, zahvalili za dar skupno preživetih let. Navzočih je bilo 5 parov, ki so v letošnjem letu praznovali okrogli jubilej zakonskega življenja.

Sveto mašo so s svojim sodelovanjem obogatili jubilanti sami, poseben pečat pa je z ubranim petjem dodal cerkveni pevski zbor.

Po maši je sledila pogostitev in sproščeno druženje v župnišču. Pevci so zapeli nekaj pesmi, obiskali pa sta nas tudi perici iz Zakriža, ki sta s svojimi »življenjskimi modrostmi« dodobra nasmejali vse navzoče.

V časih, kot so danes, ko zakonsko in družinsko življenje v sodobnem svetu ne predstavljata več tiste prave vrednote, je javna in skupna zahvala zakoncev jubilantov zelo pomemben prispevek k ohranjanju zakonskih vrednot in družine kot osnovne celice družbe. Vse to je mogoče doseči z veliko mero ljubezni in strpnosti, kar zakonski jubilanti s svojim življenjem tudi dokazujejo.