Otroci sv. Ane - 9.srečanje 2015-2016: Telesna dela usmiljenja

Zadnjo svetopisemsko urico v tem šolskem letu smo imeli v soboto, 14. maja 2016. Po uvodnem pozdravu je vsak otrok povedal, kaj mu je bilo na svetopisemskih uricah najbolj všeč. Nato smo se počasi pokrižali in izgovarjali: v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Sledil je pogovor o Božjih osebah. Župnik Zoran nam je iz Svetega pisma predstavil zgodbo Jezus pošlje Svetega Duha in nam povedal, zakaj nam Jezus pošilja Svetega Duha.

Spoznali smo, kako pomembno je, da prosimo Jezusa, da nam pošilja darove Svetega Duha: dajejo nam možnost, da prepoznamo stiske in potrebe ljudi, ki jih srečujemo in da jim znamo pomagati. Z njihovo pomočjo opravljamo telesna dela usmiljena.

Otroke sprašujem, kaj naredimo, če srečamo nekoga, ki je žejen, lačen, popotnik, nag, bolan, če je jetnik, kaj delamo z mrtvimi… otroci odgovarjajo in povem, da so to telesna dela usmiljenja. Jezus želi, da bi bili tudi mi usmiljeni do drugih, kot je on do vseh nas.

Zapojemo pesem S skupno pesmijo prosimo. 

Skupaj gremo v kapelo, kjer pozdravimo Jezusa v tabernaklju in se zberemo ob sliki Usmiljenega Jezusa. Nastala je prav prisrčna skupinska fotografija.

Za zaključek smo se posladkali s sladoledom. Mmm…, kako je bil dober!