Adventne delavnice za otroke 2015

V župnijah na Cerkljanskem smo se tudi letos z otroško adventno delavnico pripravljali na Jezusovo rojstvo. Vsak v svoji župniji smo se pred tretjo adventno nedeljo zbrali in najprej poslušali pripoved o božični zvezdi. Kaj to sploh je, kam je potovala, kakšna je bila in kdo vse ji je sledil, smo izvedeli. Otroci so pozorno poslušali in o njej povedali vse, kar so vedeli.

Da pa ne bi ostalo samo pri besedah, smo v nadaljevanju dobili vsak svojo zvezdo, ki so jo otroci pobarvali. Potem pa vsak na svojo tudi napisali, kako pa mi kažemo pot k Jezusu  in s čim Jezusa najbolj razveselimo. Vsak svojo zvezdo je nato odnesel v cerkev in dobro smo premislili, kam zvezda ponavadi kaže – tja vendar, kjer se bo rodil Jezus. Pred oltarjem smo napeli vrvice in nanje pritrdili zvezde, ki z našimi dobrimi deli in trudom kažejo tja, kjer se bo rodil Jezus. Nekatere zvezde so celo dobile oči ter nasmehe in otroci so razložili, da so zvezde vesele, ker lahko kažejo pot k Jezusu :). 

Seznanili smo se tudi s tem, kaj so živali v hlevu Jezusu podarile ob rojstvu – vsaka tisto, ker je imela (toplo sapo, volno, petje,...). Kaj pa mi lahko podarimo Jezusu, ko se bo rodil? »Igrače«, so rekli otroci! Do božiča bo pred oltarjem postavljena škatla, kamor bomo prinesli eno od svojih igrač, saj bi jo radi podarili nekomu, ki je nima. Vsi otroci so obljubili, da bodo prinesli vsaj eno, saj jih je doma dovolj, da jih lahko delijo. Tako nas je zvezda Repatica skozi zgodbo pripeljala do Jezusa, ki bo prav kmalu čakal, da se mu približamo s svojimi odprtimi srci in dobrimi deli.