Odrasli skavti iz Bovca peš v Assisi - predstavitev v Cerknem

Odlična je družba s pesmijo na ustih in polna dogodivščin in blagoslova je pot v povezani skupnosti. To so nam dokazali odrasle skavtinje in skavti iz Bovca (in nekaj pridruženih članov iz drugih bratovščin), ki so nam v petek, 11.decembra 2015, v Cerkno prišli predstavit utrinke s pešpoti v Assisi. Konec oktobra 2015 so v trinajstih dneh prehodili 320 kilometrov, na koncu pa še nekaj dni preživeli v Assisiju skupaj z drugimi skavti, ki so tja poromali z avtobusom.

Že prihod v dvorano je bil popotniški, s pesmijo na ustih, nahrbtniki in dobro voljo. Skozi celotno predstavitev ob fotografijah so nas spremljali s pesmijo, ki je nastajala v času romanja in hkrati pripovedovala zgodbo o romanju. Žarko je slikovito opisoval dogodke, ljudi, naravo, srečanja, občutke Božje bližine, skupnost, presenečenja in še marsikaj. Kjer je zaupanje, veselje in pripravljenost, ni skrbi za pot in rast skupnosti. Vsi člani so imeli marsikaj povedati in predvsem njihovi obrazi so pripovedovali zgodbo, ki jo je treba doživeti.

Mi smo bili deležni utrinkov, zagotovo pa so s svojim pričevanjem v nas prižgali tudi iskrico, ki bo mogoče tudi koga s Cerkljanske ogrela za (očitno) čudovito pešpot do Assisija.