Miklavž v Otaležu 2015

Otroci v Otaležu so rekli, da so bili tudi letos zelo pridni! V upanju, da dovolj za obisk Miklavža, so se v soboto 5.12.2015 ob petih popoldne zbrali v župnijski cerkvi svete Katarine. Ampak najprej je prišla slaba novica: menda so se vsi angelčki hudo prehladili in tako ne bodo mogli lepo zapeti, da bi Miklavž točno vedel, kam priti. Ojeeeej! Tolažba je bila, da so angelčki računali na pridne otroke v Otaležu, ki menda znajo tudi lepo peti. Če bi se le uspeli naučiti pesem in jo glasno in lepo zapeti, potem jih bo Miklavž zagotovo slišal.

S pomočjo Sonje in letošnjih birmank, se je po cerkvi prav kmalu razlegala pesem, ki je bila spremljana še s kretnjami. Prva kitica samo otroci, druga kitica samo starši, potem pa še vsi skupaj in slišalo se je res krasno! Vseeno nas je malo pa zaskrbelo. Miklavža ni bilo, čeprav smo se potrudili! Nismo takoj obupali in smo ga začeli še vsi skupaj klicati. Najprej prav potiho, kmalu pa je zelo glasno zadonelo prav iz vseh grl!

Pa je nekaj vendar nekje zaropotalo... so se prav počasi odprla vrata iz zakristije in ven je pokukal nekdo.... Sveti Miklavž vendar! Ooooo, jih je videl otroke in tudi slišal prav dobro. Le bolj počasi hodi, pa ni mogel takoj priti. Odložil je svoj koš, se usedel in pogledal v svojo knjigo pridnih otrok. Oja, kar nekaj iz otaleške župnije jih je bilo zapisanih med pridnimi. Otroci so komaj čakali, da so mu lahko pokazali risbice, ki so jih doma narisali zanj. Vesel je bil prav vsakega in darila so dobili vsi, ki so ga prišli pozdravit. Svetlih oči so otroci Miklavžu ob koncu zapeli še »Miklavža imamo radi« in bili zadovoljni, da se je lanska obljuba, da jih bo tudi letos obiskal, uresničila!