Medžupnijsko srečanje ŽPS 2015

Ko v jesenskih mesecih doma pospravljamo plodove preteklega leta, se v župnijskih občestvih začnemo prebujati na pastoralnem področju in načrtujemo za tekoče pastoralno leto. Po prenovitvi župnijskih pastoralnih svetov spomladi, smo se prvič v novih sestavah zbrali na medžupnijskem srečanju pastoralnih svetov v Cerknem. Preko štirideset predstavnikov iz vseh sedmih župnij se je v soboto, 10.oktobra zjutraj, zbralo v dvorani župnijskega doma . Ob izpostavljenem Najsvetejšem smo razmišljali o svojem poslanstvu, o oddaljenih od Cerkve in kaj lahko naredimo zanje, o odpuščanju, o družinah. Z molitvijo smo podprli tudi dogajanje na sinodi v Rimu. Župnik Zoran Zornik nas je nato  v kratkih mislih pripravil na dogajanje v nadaljevanju dneva.

V kratkem odmoru smo se okrepčali ob jutranji kavi, čaju in pecivu, nato pa v štirih skupinah nadaljevali pogovor po prostorih župnišča. Dobra ura je bila kar premalo za tri glavne poudarke, ki smo jih v pogovoru osvetlili: kje se čutimo v današnjem prostoru kot člani ŽPSjev, kako današnja družina doma slavi Boga ob praznikih in o letu Božjega usmiljenja, ki ga papež odpira v decembru.  Vse glavne povzetke in predloge smo prenesli na skupni del zaključnega pogovora, kjer je župnik Zoran poleg naših misli odgovoril še na nekaj zastavljenih vprašanj in obogatil vsebino bogatega dopoldneva.

V zaključku smo si ob prigrizku in sproščenem pogovoru zaželeli doslednosti in vztrajanja pri delu, ki ga bomo skozi pastoralno leto opravljali po naših župnijah. Naj nam bosta sinoda v Rimu in skorajšnji začetek leta Božjega usmiljenja v spodbudo pri služenju, ki smo ga kot kristjani dolžni živeti v naših družinah in širši okolici.