Peš romanje na Brezje 2015

V soboto, 5.9.2015, smo se ob 5:30h zbrali na Počivalu vsi, ki smo se kljub slabi vremenski napovedi odločili za peš romanje k Mariji Pomagaj na Brezje. Pred odhodom smo se priporočili sv. Krištofu za srečno pot in še v temi krenili na pot. Ko se je zdanilo smo prispeli v Potoke, kje smo imeli krajši postanek. Pot smo nadaljevali proti cerkvi Loretske Matere Božje v Suši in se že opremili za romanje v dežju. Tik preden smo prispeli v Železnike, smo si v kozolcu privoščili zajtrk, ki nam je dal novih moči.

Iz Železnikov smo se povzpeli na Kališe, kjer so nam prijazni domačini pripravili pravo pogostitev. Iz prijetnega zavetja na Kališah smo se podali proti Lajšam in ugotovili, da se vremenoslovci res niso zmotili. Kljub močnemu dežju romarsko vzdušje ni zamrlo smiley! V bližini Jamnika smo si v lopi našli zavetje in prostor za kosilo. Ko smo se okrepčali smo se spustili v dolino, kjer nas je Zorka v Lipnici že čakala s kavo.

S skupno molitvijo rožnega venca smo se preko Otoč bližali našemu cilju. Ob prihodu na Brezje smo vsi skupaj stopili v cerkev in Mariji položili na oltar vse naše prošnje in zahvale, ki so romale z nami. Kljub naporni poti, ki je bila za nami, smo po sv. maši bili veseli, polni božjega miru in poguma (kot je omenil g. kaplan pri pridigi), ki smo ga potrebni za vsakdanje življenje!