Avtor: zucerkno Objavljeno: 13. 10. 2014

Srečanje za upokojene, starejše in bolne v Otaležu

Ne zgodi se velikokrat, da bi se v oktobru lahko veselili tako sončnih in toplih dni, kot je bila letos nedelja, 12. oktobra 2014. Bog je že moral dobro načrtovati in dati namig tudi tistim, ki so v Otaležu pripravljali srečanje za upokojene, starejše in bolne župljane.

Že kakšno uro pred popoldansko mašo je bilo okrog župnišča opaziti vrvež, izza zidov pa se je slišalo tudi prepevanje, ki ni ponehalo vse do nekaj minut pred sveto mašo.

Vstopna pesem, Kraljica venca rožnega, ki sta jo skupaj zapela odrasli in otroški pevski zbor je nakazala, da smo v mesecu oktobru, ko še posebej častimo našo mater Marijo. Cerkljanski kaplan Gašper Lipušček je med mašo lepo pozdravil in nagovoril vse, ki so se pripravili tudi na prejem svetega bolniškega maziljenja. Ta zakrament je namenjen vsem, ki potrebujejo moč in zaupanje, da svoje težave, tako telesne kot duhovne, pogumno sprejemajo skupaj z Njim.

Po sveti maši smo se zbrali še v župnijskem domu. V veselem vzdušju in ob polnih mizah dobrot domačih gospodinj se je razvil prijeten klepet ob obujanju spominov. Otroški zbor je z dvema pesmima  spomnil na razigrane otroške dni, odrasli zbor pa z nekaj narodnimi in ostalimi pesmimi zbudil prijetno nostalgijo.

Kakor je sonce ta dan pokazalo svojo moč in toplino, smo tudi vsi sodelujoči pomagali ustvariti prijetno vzdušje za tiste, ki se zaradi različnih ovir bolj malokrat uspejo zbrati v župnijski cerkvi. Vsak s tistim kar zmore, smo lahko močna veriga za sedanjost in prihodnost naše župnije.