Srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov idrijsko-cerkljanske dekanije 2014

V nedeljo, 28.septembra 2014, je bilo okrog in v cerkvi svete Ane v Cerknem zelo živahno. Okrog 140 otrok in mladine iz idrijsko-cerkljanske dekanije se je zbralo na reviji otroških in mladinskih cerkvenih pevskih zborov, da pokažejo veselje, s katerim tudi sicer prepevajo skozi pastoralno leto v svojih župnijah.

Branka Florjančič je z jasno in preprosto besedo povezovala celotno dogajanje in kot gostitelja najprej pred mikrofon povabila cerkljanskega župnika in dekana idrijsko-cerkljanske dekanije Zorana Zornika. Izrazil je iskreno zadovoljstvo nad tolikimi nasmejanimi obrazi in srci, ki z navdušenjem prepevajo Bogu v čast. Molitev Oče naš je vse v cerkvi povezala in dala prvo noto pevskemu srečanju.

V dobri uri programa so se s po dvema ali tremi pesmimi predstavili: otroški pevski zbor Spodnja Idrija, otroški pevski zbor Otalež, otroški pevski zbor Ledine, otroški pevski zbor Novaki, otroški pevski zbor Črni vrh nad Idrijo, mladinski pevski zbor Spodnja Idrija in mladinski pevski zbor Črni vrh nad Idrijo. Prav vsi so si zaslužili glasen aplavz obiskovalcev in si hkrati majčkeno oddahnili, ko je bil nastop za njimi smiley.

Pred zaključnim skupnim programom je vse nastopajoče in vse obiskovalce nagovoril tudi referent za glasbo v idrijsko-cerkljanski dekaniji in župnik v Godoviču, g.Bogdan Berce. Tudi njega sta navdušila otroška razigranost, mladost in hkrati tudi odgovornost, ki so jo vsi sodelujoči pokazali. Le še enkrat več se je pokazalo, da so otroci veselje, prihodnost in bogastvo naših župnij.

Ob zadnjih dveh skupnih pesmih Nebeški Jeruzalem in oratorijski himni 2014 Na tvojo besedo je cerkev svete Ane napolnila melodija upanja in iskrenega veselja. Tudi glavna koordinatorka srečanja, gospa Tatjana Bončina, je bila ob videnem in slišanem lahko upravičeno zadovoljna nad pevsko prihodnostjo smiley.

Prav vsi prisotni, otroci, zborovodje, spremljevalci na inštrumentih, starši, sorodniki, duhovniki in ostali obiskovalci smo pripomogli k temu lepemu prazniku. Da pa se na sončno nedeljsko popoldne ne bi prehitro razšli, so cerkljanske gospodinje pripravile še pravo pogostitev v in pred župnijskim domom. Hvaležni in opogumljeni bomo vsak v svoji župniji nadaljevali s trudom za lepoto bogoslužij in prepevali Bogu v čast.

Še več fotografij si lahko ogledate tukaj.