Avtor: zucerkno Objavljeno: 29. 11. 2012

Zakonska skupina

Da je življenje nekaj radostnega še posebej, če je vpleteno v lepoto vere, to gotovo izraža zakonska skupina. Toliko življenja, zakonske pozornosti in zaljubljenosti, obenem pa pozorno zanimanje za druge, se odraža prav v zakonski skupini. Zelo smo je veseli.

Devet parov, odprtih za nove člane, se srečuje enkrat mesečno ob sobotah zvečer, ko malčki doma zaspijo, v varstvu starih staršev ali prijateljev seveda. Kakšni dve uri skupnega druženja gotovo obogati vse zakonske člane in domačega župnika, ki jih spremlja.

Srečanje se začenjajo z izbranim odlomkom iz Svetega pisma, nanj pa vsak da kakšen odmev, kakor kdo čuti. Potem se razvije lep pogovor ob temi, ki se dotika zakonskega, družinskega ali pa družbenega življenja. Na enem od srečanj, npr., so se pogovarjali, kako mediji vplivajo na nas in kako smo izbirčni pri izbiranju le-teh. Vsi smo vpeti smo v ta svet, sooblikovalci javnosti smo, zato ni vseeno, kaj beremo, kaj poslušamo, kaj oblikuje naše mnenje. Mera kritičnosti je nadvse pomembna, imamo pa dovolj medijev, tudi cerkvenih, ki nam pomagajo obdržati pozitiven odnos do življenja in družbe.

Poleti so se zakonci veselili skupnega piknika, v zadnjem letu so se razveselili kar nekaj novorojenčkov. Vse to jim daje voljo za druženje in sooblikovanje. Sodelovali so pri maši za zakonske jubilante.

Zakonska skupina ni zaprta za nove pare, tisti pa, ki se srečujejo, se z veseljem. Res da se kdaj zgodi, da zaradi malčkov kakšen par včasih ne more priti na srečanje, ampak tudi to spada k zakonski skupini.

V zakonski skupini bodo veseli novih obrazov!