Cecilijanka 2012

V soboto, 24. novembra 2012, smo se tretjič zbrali pevci vseh petih župnij in na predvečer Kristusa Kralja počastili tudi sv. Cecilijo, zavetnico cerkvenih pevcev. Tokrat smo se zbrali v cerkvi sv. Tomaža v Novakih, cerkev namreč letos obhaja svojo 250 letnico. Najprej je bila pevska vaja, da so se pevci različnih zborov mogli uglasiti na taktirko novaške zborovodkinje Eve. Med mašo je pesem zadonela kot se spodobi! Župnik Zoran je pevce spomnil, da se zavedo velikega dostojanstva, saj pevci prepevajo Kralju vsega stvarstva, obenem pa gojijo kulturo petja v vseh petih župnijskih skupnostih. Zato naj bo njihovo petje in druženje res petje v veselje ljudi in slavo Njemu, ki je Gospodar vsega sveta. Prav zato je pohvalil njihov trud za redne vaje, da bi bilo petje čim bolj kvalitetno, saj mora biti za Boga vse najlepše.

Ob koncu svete maše so se pevci zahvalili gospe Reziki Klemenčič za njeno dolgoletno sodelovanje v novaškem zboru in vodenje ljudskega petja in ji ob njenem slovesu iz zbora podelili lep spomin v zahvalo, župnik Zoran pa ji je podelil škofijsko priznanje za njeno zvestobo cerkvenemu petju. Le kakšno bo šele priznanje v nebesih!

Po končanem praznovanju v cerkvi smo se vsi pevci odpravili še na druženje v novaško šolo. Z obilo dobrotami so nam postregle domače gospodinje, med pevci pa se je razvnel prijeten klepet in tudi pesmi ni manjkalo, saj »sem pevec in peti mi vse je na sveti!« Pridružili so se tudi pritrkovalci vseh naših župnij.

Ob koncu smo si iz srca zaželeli: nasvidenje prihodnje leto v Otaležu!