Otroci sv. Ane - 2.srečanje 2012-2013: Noetova barka

V soboto, 17. 11. 2012, smo se z otroki dobili na 2. svetopisemski urici. Spoznavali smo čudovito zgodbo iz Svetega pisma in ob njej Božjo ljubezen in skrb za stvarstvo.

Po pozdravu in predstavitvi med seboj smo se spomnili 1. srečanja in zmolili Sveti angel. Sedeli smo v krogu na tleh. Ob pripovedovanju zgodbe smo skupaj z otroki uprizorili dogajanje ob vesoljnem potopu, ki ga je Bog poslal na zemljo zaradi hudobije, ki se je razširila med ljudmi. Spoznali smo pravičnega moža Noeta, ki je ob pomoči svoje družine zgradil veliko ladjo in vanjo povabil po dve živali vsake vrste in jih skupaj s svojo družino rešil, ko je voda prekrila zemljo. Izdelovanje ladje smo doživljali s petjem pesmi »Pri nas pa ladjo delamo«, ob kateri smo tudi zaplesali. Zatem smo del zgodbe prebrali iz Svetega pisma, da so otroci prisluhnili tudi  pristni Božji besedi.

Za konec smo ladjo in dogajanje ob njej ustvarjali s sestavljanjem sestavljank Noetove barke in drugih svetopisemskih zgodb. Pri tem smo vsi skupaj sodelovali in se prijetno zabavali.

Naslednji mesec se bomo srečali zadnjo adventno soboto, ko bomo doživljali Božično zgodbo.