Avtor: zucerkno Objavljeno: 24. 10. 2012

Sv. Uršula - praznovanje župnijskega praznika v Jagrščah

Na tretjo oktobrsko nedeljo, 21.10.2012,  je bilo posebej slovesno v Jagrščah. Sv. Uršula, zavetnica župnije, je zbrala skupaj veliko število ljudi - župljanov in romarjev iz sosednjih župnij. Ljudje so se v cerkvi zbirali že k molitvi pred Najsvetejšim, cerkev pa je bila polna vernikov med sveto mašo. Razmišljali smo o veri Cerkve in poslanstvu župnije, saj nam škofovska sinoda v Vatikanu in leto vere ponujata nove izzive za novo evangelizacijo.

Ker je bila to obenem misijonska nedelja, smo se toliko bolj spodbudili, da bi poživljali življenje župnije. Ob tej priložnosti je župnik prebral škofov dekret, s katerim enega od naših župljanov postavlja v službo izrednega delivca obhajila. Zbrano smo prisostvovali obredu postavitve v izrednega delivca svetega obhajila. V župniji sicer ni toliko obhajil, da bi potrebovali pomoč pri delitvi svetega obhajila, bo pa izredni delivec lahko vsako nedeljo pred mašo izpostavil Najsvetejše. S češčenjem Najsvetejšega se bo župnija lahko vsako nedeljo že pred prihodom duhovnika pripravljala na sveto mašo.

Naj nam poživitev molitve pred Najsvetejšim pomaga, da bo naše oznanjevanje in življenje naših župnij duhovno zorelo in naj prinese blagoslov vsem našim župnijam.