Srečanje starejših v Otaležu 2012

Na drugo oktobrsko nedeljo so bili v Otaležu k popoldanski sveti maši posebej povabljeni starejši in bolni. Kmalu po pol tretji uri so se začeli zbirati, kar precej jih je prišlo. Nekateri so izkoristili lep dan in poklepetali zunaj, drugi so opravili sveto spoved in se pridružili molitvi rožnega venca.

Med sveto mašo, ki jo je daroval kaplan Boštjan, je večina pristopila k zakramentu svetega bolniškega maziljenja. Pevci cerkvenega pevskega zbora pa so sveto mašo naredili še bolj praznično. Bogoslužju se je pridružil tudi župnik Zoran, ki se je ob zaključku svete maše vsem zahvalil za opravljeno delo pri obnovi fasade na župnišču in povabil starejše v župnijsko dvorano, kjer so  že čakale lepo obložene mize. Ja, kar prazničen je pogled na župnišče, ki je v preteklih tednih dobilo povsem novo podobo, prav dan pred srečanjem starejših pa so bila vsa večja dela tudi dokončana. 

Pevci so pripravili pravi koncert narodnih pesmi, še posebej močan aplavz sta prejela Sonja in Bojan za njun »solo« - Vsakdo mora imeti prijatelja. Obiskala sta nas tudi Frence in Ajnže  s Krnic, ki sta prav modro svetovala, kaj bi ljudje v tako imenovanem tretjem življenjskem obdobju lahko počeli. Pokazala sta tudi, kako iz praznega rezervoarja »štirne« dobiš vodo. To smo se jima nasmejali!

Lepo je bilo videti naše starejše župljane, kako so se razživeli in koliko so si imeli povedati. Mračilo se je že, ko smo se razhajali veseli in hvaležni za ta lep dan.

Srečanje je res lepo uspelo, a vendar s pomanjkljivostjo – udeležba ostalih vernikov pri sveti maši je bila precej manjša kot je običajno dopoldne.