Avtor: zucerkno Objavljeno: 17. 12. 2011

Otroci Sv. Ane - 3.srečanje: božična zgodba

V soboto, 17. 12. 2011, smo se z otroki sv. Ane že tretjič srečali, da bi spoznali novo zgodbo iz Svetega pisma.Najprej smo se usedli na klop, se pozdravili in se pogovarjali o našem rojstvu in o tem, kaj vse imajo dojenčki. Razmišljali smo, ali je bil tudi Jezus najprej dojenček, a ker nismo našli pravega odgovora, smo ga poiskali v Svetem pismu. Otroci so z zanimanjem sledili zgodbi o Jezusovem rojstvu in nato aktivno sodelovali v opazovanju in opisovanju ilustracije prizora Božične noči.

Nato smo se lotili ustvarjanja jaslic. Bili smo zelo aktivni. Tako sveto družino kot ovčke smo izdelali iz odpadnih tulcev, papirja, blaga in vate. Na mizo smo položili mah in postavili korenino za hlev, nato pa prinesli še naše izdelke: sv. Jožefa, Marijo, Jezuščka v jaslih ter vsak otrok svojo ovčko. Pogled na nastale jaslice nas je tako prevzel, da se kar nismo mogli ločiti od njih. Naše opazovanje je spremljala nežna melodija Svete noči v izvedbi citer, tako da je bil prizor še bolj skrivnosten in čaroben.

Za konec smo zapeli pesem Tam stoji pa hlevček in dogajanje pesmi ponazorili z gibanjem. Veselje rojstva Jezusa Kristusa pa smo izrazili tudi s plesom ob pesmi Slava Bogu, mir ljudem. Med tem so se nam pridružili že starši in skupaj smo odšli v cerkev. Tam smo si ogledali prostor, kjer bomo pri otroški polnočnici na Sveti večer svoje veselje ob rojstvu našega Prijatelja izrazili s plesom ob petju domačega otroškega zbora.

g. župnik Zoran, kaplan Boštjan, Monika, Jasmina, Marjeta in Sonja