Avtor: zucerkno Objavljeno: 4. 09. 2011

Sveta maša na Jezeru v Masorah

Že okrog 25 let se na Angelsko nedeljo zbere lepo število vernikov k sveti maši na Jezeru v Masorah.Tudi letos je bilo tako. Ta maša je posebej slovesna, ker se daruje na stičišču, kjer se mejijo cerkljanske fare z župnijo Spodnja Idrija. Zato tudi sodelujejo pri maši duhovniki in verniki iz omenjenih župnij.

Oče in motor te lepe pobude je Jože Magajne, ki je na začetku svete maše vse navzoče prisrčno pozdravil. Spomnil je na vero preteklega roda, ki je vzdrževal in skrbel za cerkve, kapelice in kmetije in zaželel, da bi tudi novi rod, kljub novemu načinu življenja znal ohranjati dediščino vere in ljubezni do domačij na tem koncu naše prelepe domovine. Čeprav je zemlja hribovita in skopa, je izrazil hvaležnost za njene darove, ko mnogi po svetu trpijo lakoto in doživljajo razne katastrofe.

Cerkljanski kaplan je ob somaševanju župnikov iz Spodnje Idrije in Cerkna daroval sveto mašo in nagovoril prisotne. Po maši pa se res nikomur ni mudilo domov. Prav lepo je bilo poklepetati z znanimi in novimi obrazi in se okrepčati ob dobrotah skrbnih gospodinj in turističnega društva.

Ta lepa srečanja nas delajo prijatelje in budijo v nas vero v Gospoda, ki je navzoč med nami. To toliko bolj verujemo, ko s pogumom vstopamo v novo pastoralno leto. Naj nam bo Gospodova navzočnost pomoč pri oznanjevanju Njega, ki ima besede večnega življenja. Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani v njegovem imenu, tam je On sredi med njimi. In danes smo na Jezeru čutili, da je On z nami in med nami, kadar smo skupaj!