Avtor: zucerkno Objavljeno: 27. 08. 2011

Medžupnijsko romanje 2011

V soboto, 27. 8. 2011 smo imeli romanje naših župnij v Oglej in na Barbano. S tremi avtobusi se je 135 romarjev odpeljalo na pot. Župnik Zoran je na vsakem avtobusu razložil zgodovino Ogleja in pomen tega misijonskega središča, od kjer smo prejeli krščansko vero.

Pred baziliko v Ogleju je župnik podal razlago znamenj, ki so prikazani v znamenitem oglejskem mozaiku. Nato smo si pogledali mozaik in notranjost cerkve. Prav tako je bilo zanimivo videti starodavno šestkotno krstilnico, ki stoji poleg cerkve.

Nato smo se odpeljali do Gradeža, se vkrcali v dve ladjici in se odpeljali na Barbano. Marsikdo je pred mašo tiho pomolil, opravil sveto spoved in z molitvijo rožnega venca smo se pripravili na sveto mašo. Po maši je bil čas za okrepčilo, družabni klepet ali tiho molitev v cerkvi.

Ko smo se vračali, smo obiskali še Kostanjevico pri Gorici, Mariji na čast zapeli litanije in obiskali grob Burbonov. Hvaležni za lep dan smo se v prijetnem vzdušju vrnili domov.

Vsakdo je na romanje nesel svoje misli, molitve, prošnje, zahvale,€Ś Naj bo romanje pred začetkom pastoralnega leta tudi blagoslov za novo veroučno in pastoralno leto.

Kaj vse smo videli na poti, si lahko ogledate v fotogaleriji. Avtor fotografij: Barbara Lapanja