Avtor: zucerkno Objavljeno: 24. 09. 2011

Medžupnijsko srečanje ŽPS

V soboto, 24. septembra 2011 smo se v dopoldanskem času v Otaležu zbrali člani župnijskih pastoralnih svetov iz Cerkna, Šebrelj, Novakov in Otaleža.Sončna jesenska sobota je vabila v naravo, k pobiranju jesenskih pridelkov, člani ŽPS-jev pa smo se odločili dopoldne posvetiti načrtovanju pastoralnega leta. 30 se nas je ob deveti uri zbralo in skupni del dneva smo začeli v cerkvi sv. Katarine z molitvijo pred Najsvetejšim. V nadaljevanju nas je župnik Zoran povabil k premišljevanju o našem poslanstvu, smislu našega delovanja, povezovanja med župnijami in priložnosti bogatitve našega dela in razmišljanja. Posejani po hribih, dolinah in grapah obširnega cerkljanskega področja, smo si enaki v ljubezni do Boga in prizadevanju za skupno dobrobit v naših župnijskih občestvih.

Kava s pecivom v župnišču je v nas prebudila še zadnje zaspane atome in po razdelitvi v tri skupine smo pričeli z razmišljanjem o oznanjevanju, bogoslužju in dobrodelnosti. Pogovor o podobnostih in različnostih posameznih župnij na teh področjih je dal zanimive konkretne rezultate. Prvi korak so bili napisani sklepi za nadaljnje delo v župnijah, vsi pa smo si bili enotni, da se bomo skupaj s kaplanom Boštjanom in župnikom Zoranom trudili tudi pri uresničevanju zadanih ciljev.

Srečanje se je zaradi zanimive debate v sklepnem delu nekoliko podaljšalo od predvidenega, vendar pa je dalo slutiti, da so nam taka srečanja dobrodošla. Naša moč je v različnih talentih, ki pa jih lahko izkoristimo v naše skupno dobro. Le tako bomo po koncu pastoralnega leta tudi mi lahko pobirali kvalitetne sadove celoletnega dela.

Da smo bili z dnevom zadovoljni, lahko razberete na naših obrazih.