Avtor: zucerkno Objavljeno: 3. 12. 2011

Miklavž na obisku

V soboto in nedeljo si je Miklavž vzel čas in obiskal pridne otroke v naših župnijah. Vabimo vas, da si preberete in ogledate utrinke z njegovih obiskov.

OTALEŽ V soboto, 3. 12. 2011, so dvorano v župnišču v Otaležu napolnili otroci in njihovi starši. Še posebej najmlajši so bili polni pričakovanja, da jih bo obiskal sveti Miklavž in jih obdaril.

In res, malo po 16. uri, ko so mladi pevci ob spremljavi zvokov klaviature zapeli Pesem angelov, je skozi vrata stopil Miklavž v spremstvu angelov. Prijazno je pozdravil vse navzoče in povabil najbolj korajžne, da so se mu približali. Le-ti so bili tako pogumni, da so zapeli nekaj pesmi, zmolili kakšno molitev, nekateri pa so mu prinesli risbice. Naš dobrotnik jim je izročil darila in ko so pevci zapeli še eno pesem o Miklavžu, so tudi ostali otroci začeli prihajati bliže. Miklavž je z vsakim spregovoril nekaj besed in mu izročil darilo. Njihovo veselje so zmotili le nagajivi parkeljni, ki so kukali v dvorano in pri otrocih zbudili kar nekaj strahu in joka. Ker pa imamo v Otaležu samo pridne otroke, so se prav hitro umaknili.

Tako otroci kot njihovi starši so bili veseli srečanja z našim dobrotnikom svetim Miklavžem. Obljubili smo mu, da bomo v prihodnjem letu še bolj pridni, on pa nas bo čez eno leto spet obiskal, ko bo praznoval svoj god. Sonja Bevk

Fotografije z Miklavževega obiska v Otaležu in Novakih so na ogled v galeriji.