Avtor: zucerkno Objavljeno: 11. 08. 2011

Cerkveni pevski zbori

Cerkveni pevski zbor sv. Katarine Otalež

V zdajšnji zasedbi cerkveni pevski zbor v Otaležu deluje od septembra 2006, ko smo se ljubitelji petja srečali in se dogovorili, da s svojim petjem polepšamo svete maše ob nedeljah in praznikih. Petje je začela voditi Sonja Bevk, ki tudi igra na orgle. Trenutno zbor sestavlja 15 pevcev in pevk. Z veseljem se zbiramo na vajah v župnišču ob petkih zvečer po sveti maši. Srečujemo se od sredine septembra do praznika Sv. Rešnjega telesa, poleti pa imamo počitnice, a se kljub temu zbiramo ob nedeljah pri sv. mašah in zapojemo Bogu v čast.

Naše glavno poslanstvo je prepevanje pri nedeljskem bogoslužju in ob praznikih. Kadar nam čas dopušča, z velikim veseljem zapojemo tudi slovenske ljudske pesmi in z njimi popestrimo naša srečanja. Na vajah pa se z veseljem spomnimo tudi naših obletnic in veselih dogodkov, ki jih polepšamo s pesmijo ter se poveselimo in praznujemo skupaj.

Veseli smo vsakega novega pevca, zato vabimo vse, ki radi zapojejo Bogu v čast, da se nam pridružijo na vajah, s katerimi bomo spet začeli septembra (obvestilo v Oznanilih).

Sonja Bevk