Avtor: zucerkno Objavljeno: 8. 10. 2011

Otroci Sv. Ane - 1.srečanje

V soboto, 8. 10. 2011, smo imeli prvo srečanje otrok sv Ane, da bi spoznali prvo zgodbo iz Svetega pisma.Z mešanimi občutki smo se zbrali v župnišču v Cerknem in sprejeli prve pogumne otroke, ki so jih pripeljali starši na enourno druženje in spoznavanje življenja Boga.

Posedli smo se v krogu na tla in se ob pomoči lutke kužka pozdravili, se spoznali in sprostili svojo prvotno napetost. Le-ta se je skozi pogovor o praznem prostoru, v katerem smo bili, in o tem, kako bi ga polepšali in oživeli, popolnoma izgubila. Druženje smo nadaljevali z ustvarjanjem v dveh skupinah: ustvarjanje živali iz das mase, ustvarjanje sonca, dreves in cvetlic iz barvnega šeleshamerja. V kotu sobe smo pripravili košček našega razgibanega sveta in nanj položili izdelke, ki smo jih ustvarili. Usedli smo se na klop pred našo čudovito stvarnostjo in jo opazovali in občudovali. Ob tem je g. župnik Zoran začel pripovedovati zgodbo Bog je ustvaril nebo in zemljo, pri čemer je vključil tudi otroke. Otroci so mu pozorno sledili in odgovarjali na zastavljena vprašanja. Zraven smo poslušali instrumentalno glasbo z zvoki iz narave, da je bilo ozračje še bolj skrivnostno in sproščeno. Na koncu smo zapeli še pesem Kdo je ustvaril, ki smo jo popestrili z gibanjem.

Urica druženja in ustvarjanja je hitro minila in pridružili so se nam starši, ki so prišli po otroke. Otroci so jim hiteli kazat, kaj smo ustvarili, zato so se vsi skupaj še malo ustavili ob našem ustvarjenem koščku sveta.

Z žarečimi očki in veselih lic so se otroci poslovili in obljubili, da še pridejo. Pa še koga pripeljite s seboj, smo jim zaklicali ob slovesu in se zadovoljni tudi mi, ki smo pripravili to srečanje, poslovili od otrok in njihovih staršev.

Naslednje srečanje bomo pripravili v soboto, 12. 11. 2011, ob 9. uri. Spoznavali bomo ljubezen Jezusa do otrok, ki jih vedno znova vabi in kliče k sebi.

g. župnik Zoran, kaplan Boštjan, Monika, Jasmina, Marjeta in Sonja