Avtor: zucerkno Objavljeno: 16. 10. 2011

Srečanje starejših v Otaležu

Na tretjo nedeljo v oktobru (29. nav. nedelja) so bili k sveti maši in na srečanje na pobudo Karitas še posebej povabljeni starejši in bolni.Nekaj prav posebnega je bila ta sveta maša. Med ljudi v klopeh so se pomešali pevci, saj bomo po sklepu MŽPS imeli vsako tretjo nedeljo v mesecu ljudsko petje. Marsikdo, tudi od starejših, je pridal svoj glas Kraljici venca rožnega. In bilo je sodelovanje: uvod v mašo, poleg bralke berila po seznamu je sodeloval član ŽPS, branje prošenj, uvod v Očenaš, pozdrav miru.

Ob koncu pridige je gospod kaplan povabil k bolniškemu maziljenju, res jih je veliko pristopilo. In po maši se je zgodilo veselo druženje v župnišču. Dobro so se odrezale gospodinje, da so bile mize ravno prav obložene. In odlično so se odrezali pevci z gospo Sonjo na čelu €“ ne le pri sveti maši, ko so peli ljudsko, njihov dar petja so še posebej dali na razpolago druženju v župnišču, s pravim koncertom narodnih pesmi.

Nekaj stolov ob mizah je ostalo praznih, nekatere je verjetno odvrnil veter, ki je res močno pihal, nekatere, ki so sicer redni udeleženci nedeljskih maš, je izdalo zdravje, a vsi ki so prišli, so odhajali zadovoljni in hvaležni za priložnost srečanja in druženja. Hvala vsem ki ste dodali svoj delež k skupnemu prazniku - gospodu kaplanu, pevcem, gospodinjam, svojcem in starejšim, da ste se udeležili in še posebej najlepša hvala Petru, ki je, tako kot vedno, poskrbel za vse.

Kaj vse nas je čakalo v župnišču, kamor smo se skrili vetru, pa si lahko pogledate tukaj.