Avtor: zucerkno Objavljeno: 12. 11. 2011

Otroci Sv. Ane - 2.srečanje

V soboto, 12. 11. 2011, smo v župnišču v Cerknem izvedli 2. srečanje otrok sv. Ane, ki si želijo spoznavati zgodbe iz Svetega pisma. Veseli smo bili, da se je tega lepega dne v učilnici zbralo večje število otrok kot na prvem srečanju.Najprej smo se zbrali pred stvaritvijo prejšnjega srečanja in zapeli pesem "Kdo je ustvaril€Ś" Nato smo spoznavali Sveto pismo, v kateri je napisanih mnogo lepih zgodb o Bogu in o tem, kako nas ima rad. Ogledali smo si tudi ilustracije iz Jezusovega življenja, g. župnik Zoran pa je prebral odlomek o Jezusu, kako rad ima otroke in kako jih ja vabil k sebi in jih blagoslavljal. Sveto pismo smo odložili na mizo, g. Zoran pa nas je povabil k tabernaklju, kjer je v sveti hostiji skrit naš prijatelj Jezus.

Sledila je skupinska dramatizacija dogodka, ko so otroci vseh starosti in njihovi starši pustili svojo igro in delo ter tekli k Jezusu, da jih je božal in blagoslavljal. Ustavili smo se ob leseni sliki Jezusa, obkroženega z otroki, jo nekaj časa opazovali in zapeli pesem "Mi se imami radi €“ Jezusa imamo radi".

Ker tudi otroci sv. Ane želijo biti ob Jezusu, smo jim razdelili liste papirja in flomastre. Vsak je narisal sebe in prinesel risbo, da smo jo prilepili zraven slike na steni. Prijeli smo se za roke in naredili krog ter zapeli in zaplesali pesem "Mi se imamo radi". V Jezusovi navzočnosti smo začutili veliko povezanost in prijateljstvo.

Za konec smo se usedli na tla, g. župnik pa je vsakega otroka poklical po imenu, ga pokrižal na čelo in ga blagoslovil, kot je to delal Jezus v zgodbi, ki smo jo doživeli na srečanju. Vsakemu smo podarili še sliko Jezusa ob otrocih, da so jo nesli domov.

Kako smo se igrali, lahko preverite tukaj.

Naslednje srečanje bo v soboto, 17. 12. 2011, ko bomo spoznavali skrivnost Božične noči.

g. župnik Zoran, kaplan Boštjan, Monika, Jasmina, Marjeta in Sonja